Plăcintă cu urdă şi spanac

Printeaza

Plăcintă cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac, ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat de foitaj, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Placinta_cu_urda_si_spanac

  • 1 linguri ulei de masline
  • 400 g ciuperci din conserva, feliate
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 200 g spanac proaspat sau din conserva
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 250 g urda
  • 50 g seminte de floarea soarelui decojite
  • 2 oua, batute
  • 50 g parmezan ras
  • un praf de nucsoara
  • 2 foi mari de aluat de foitaj
  • ulei de masline pentru uns foile
  • sare si piper macinat grosier

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 6 sau 200 C. Intr-o tigaie, încinge o jumătate de linguriţa de ulei şi căleşte ciupercile la foc iute. la de pe foc şi lasă la răcit. Incinge uleiul rămas şi căleşte usturoiul şi ceapa, 5 min, până se înmoaie. Adaugă spanacul şi ţine pe foc cam un minut.

Ia de pe foc, încorporează ciu­percile, urda, seminţele, ouăle bătute, parme­zanul, nucşoara, apoi asezonează cu sare şi pi­per. Cu o lingură, pune acest amestec într-o tavă de copt sau într-un vas termorezistent. Unge cu ulei fiecare foaie de foi­taj şi pune-le peste umplutură. Presară cu sare de mare şi piper. Dă la cuptor cea 20 minute.

Plăcintă cu urdă şi spanac

Placinta_cu_urda_si_spanac

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu urda
  • placinta cu urda si spanac
  • placinta cu spanac si urda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.