Plăcintă de primavara
PrinteazaPlăcintă de primavara
- 1/2 kg foi de plăcintă
- 1 kg verdeţuri asortate (frunze de păpădie, urzici, spanac, ştevie)
- 1 şi 1/4 ceaşcă ulei
- 8 fire ceapă verde tăiată mărunt
- 2 fire praz tăiat mărunt
- 2 legături mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri de orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert cu o cană de apă şi sare după gust. Cureţi, speli şi tai nu prea mărunt păpădia, urzicile, spanacul, ştevia, presari sare, le frămânţi şi le storci de zeamă.
Căleşti apoi ceapa şi prazul, adaugi verdeţurile stoarse, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, potriveşti gustul de sare, piper, amesteci bine şi iei cratiţa de pe foc. Amesteci apoi compoziţia cu orezul fiert.
In tava unsă cu ulei întinzi jumătate din foile de plăcintă, o ungi pe fiecare cu ulei, aşezi umplutura, iar deasupra pui foile rămase, date cu ulei. Dai plăcinta la cuptor, la foc potrivit pentru aproape o oră.
Poftă bună!