Dulceaţă de căpşune
PrinteazaDulceaţă de căpşune
- 1 kg căpşune
- 1,5 kg zahăr
- 2 linguriţe sare de lămâie
Mod de preparare:
Speli bine căpşunile sub un jet de apă, le cureţi de codiţe şi le stropeşti cu 1 ceaşcă de apă în care ai dizolvat 1 linguriţă sare de lămâie.
Aşezi apoi într-un vas un strat de căpşune, altul de zahăr şi tot aşa pană termini zahărul şi căpşunele. Le laşi deoparte 12 ore, după care le fierbi la foc mic până ce se leagă siropul.
După aceea adaugi sarea de lămâie rămasă, dizolvată în 2 linguri de apă fiartă şi o mai laşi puţin pe foc. Când dulceaţa s-a legat, o laşi la răcit, apoi o pui în borcane.
Dulceaţă de căpşune
Poftă bună!