Rulada in crusta de cartofi
PrinteazaRulada in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda, sunca, cartofi si ulei de rapita.
- 1 ceapa medie
- 500 g amestec carne tocata
- 1 praf boia de ardei dulce
- 2 oua
- circa 2 linguri pesmet
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- 150 g branza gouda
- 100 g sunca feliata
- 500 g cartofi
- 3 linguri ulei de rapita
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 C. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi amestecaţi-o cu boiaua, carnea tocată, 1 ou, pesmetul, muştarul, oregano, sarea şi piperul. Aşezaţi amestecul de mai sus pe o folie alimentară în formă de dreptunghi 28 x 30 cm.
Aşezaţi mai întâi brânza, apoi şunca şi rulaţi pe partea mai lungă. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, daţi-i pe răzătoarea mai mare şi amestecaţi-i cu oul rămas şi sarea. Intindeţi jumătate din cantitatea de cartofi peste ruladă, presaţi-i bine şi daţi rulada la cuptor cea. 1 oră.
Pentru a evita ca rulada să se ardă, acoperiţi-o, după 40 de minute, cu folie de aluminiu. Intre timp, daţi restul cartofilor la cuptor şi serviţi-i împreună cu rulada. Se potriveşte aici şi o salată proaspătă.
Rulada in crusta de cartofi
Pofta buna!