Rulouri greceşti
PrinteazaRulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii uscate.
Ingrediente:
- 1 chifla veche de o zi
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura cimbru
- 500 g amestec de carne tocata
- 1 ou
- sare
- piper
- 100 g branza de oaie
- 2 linguri ulei de masline
- cate 50 g masline verzi si negre fara samburi
- 2 rosii uscate, in ulei
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla. Tăiaţi ceapa şi un căţel de usturoi cubuleţe. Tăiaţi usturoiul rămas rondele.
Tocaţi cimbrul. Amestecaţi carnea tocată, oul, chifla stoarsă, cubuleţele de ceapă şi usturoi, jumătate din cimbru, sarea şi piperul.
Frământaţi totul bine. Impărţiţi amestecul de mai sus în 8 părţi, la fel şi brânza.
Presaţi carnea, aşezaţi brânza deasupra şi formaţi rulouri. Prăjiţi-le în ulei cea 7 minute.
Scurgeţi măslinele, tăiaţi roşiile, amestecaţi-le cu restul de usturoi şi cimbru şi prăjiţi-le cu rulourile de carne.
Rulouri greceşti
Poftă bună!