Prajitura cu piersici

Printeaza

Prajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce.

Ingrediente:Prajitura_cu_piersici

  • 1 cutie piersici (850 ml)
  • 125 g unt
  • 175 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura cacao
  • 7 foite gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza dulce

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Scurgeţi piersicile şi tăiaţi 3 din­tre ele cuburi. Bateţi bine untul şi 125 g zahăr. Adăugaţi ouăle pe rând. Amestecaţi făina şi praful de copt şi în­corporaţi-o alternativ cu 2 linguri de frişca. Turnaţi jumătate din aluat într-o formă rotundă (0 26 cm).

Incorporaţi în restul aluatului praful de cacao şi 3 lin­guri de frişca, întindeţi-l peste aluatul din formă, aşezaţi piersicile tăiate cubu-leţe, coaceţi prăjitura 30-35 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească. Inmuiaţi separat 3 şi respectiv 4 foiţe de gelati­nă. Amestecaţi 50 g zahăr, mascarpone şi brânza dulce.

Stoarceţi cele 4 foiţe de gelatină şi încorporaţi-le în ameste­cul de mai sus. Bateţi frişca rămasă şi încorporaţi-o în cremă. Intindeţi-o peste prăjitură şi lăsaţi-o cea 4 ore la rece. Pasaţi restul piersicilor. Stoarceţi ce­lelalte 3 foiţe de gelatină şi adăugaţi-le peste piersici. Daţi piureul de fructe la frigider şi lăsaţi-l să se închege puţin, apoi întindeţi-l cu grijă peste prăjitură şi formaţi valuri cu o furculiţă.

Prajitura cu piersici

Prajitura_cu_piersici

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajituri cu mascarpone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.