Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
PrinteazaGulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si smantana.
- 1 kg carne de vita pentru gulas
- 3 linguri unt topit
- 400 g ceapa
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 2 linguri suc de rosii
- 1 l supa
- 2-3 lingura faina
- 150 ml smantana
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-o cuburi mari şi prăjiţi-o în untul topit. Intre timp, curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felioare. Adăugaţi-o în tigaie împreună cu bucăţile de carne şi căliţi-o. Adăugaţi şi mirodeniile, apoi sucul de roşii şi supa,acoperiţi cu un capac, daţi totul într-un clocot şi lăsaţi mâncarea să fiarbă înăbuşit cea 2 ore.
Amestecaţi făina cu puţină apă rece, turnaţi-o peste mâncare şi fierbeţi, amestecând continuu. Condimentaţi cu sare, piper, boia şi chimen şi serviţi-l cu puţină smântână. Puteţi orna mâncarea cu ceapa tăiată julienne. Serviţi gulaşul cu găluşte.
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
Pofta buna!