Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta
PrinteazaSufleu de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii, oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si masline.
- 800 g cartofi
- sare
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rgas rosu
- 500 g amestec carne tocata de vita
- 2 linguri ulei
- 1 lingra pasta de rosii
- 400 g rosii bucati
- 1 lingurita oregano uscat
- piper
- piper cayenne
- 300 g crema de branza
- 2 oua
- 100 g branza gouda
- 50 g masline
Mod de preparare:
Curatati cartofii, tăiaţi-i rondele şi fierbeţi-i cea 10 minute în apă cu sare, apoi scurgeţi-i. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tocaţi ceapa, ustu¬roiul şi ardeiul cubuleţe. Prăjiţi carnea tocată în ulei. Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul şi prăjiţi-le în continuare, încorporaţi roşiile şi pasta de roşii, apoi lăsaţi totul să fiarbă.
Adăugaţi verdeaţa şi mirodeniile. Amestecaţi crema de brânză, ouăle şi gouda. Aşezaţi totul într-o formă de sufleu în straturi. Terminaţi cu stratul de cartofi. Tăiaţi măslinele rondele şi presăraţi-le peste sufleu. Turnaţi amestecul cu ouă, presăraţi brânza şi coaceţi totul cea 25 de minute.
Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta
Pofta buna!