Iepure cu chorizo, orez si sofran
PrinteazaIepure cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline, cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de pui, sofran, mazare si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 iepure, portionat
- 1 pahar de vin alb (125 ml)
- 1 lingura ulei de masline
- 1 legatura de cimbru
- 1 ceapa, tocata
- 200 g chorizo
- 3 catei de usturoi, feliati
- 1/2 lingurita de paprica
- 1 lingura piure de rosii
- 200 g orez pentru paella
- 850 ml supa de pui
- 1 varf de cutit de sofran, inmuiat in 2 linguri de apa clocotita
- 200 g de mazare, decongelata
- 1 legatura de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Taie carnea de iepure în 20 de bucăţi mici (cu tot cu oase, dacă ai carne cu os).
Marineaz-o într-un amestec făcut din vin, ulei de măsline şi cimbru. Las-o la rece timp de 1 oră sau peste noapte.
Incălzeşte cuptorul la l80°C/gaz 4. Scurge carnea şi păstrează marinată, încinge puţin ulei într-o cratiţă care poate fi dată la cuptor.
Prăjeşte chorizo până devine uşor crocant.
Lasă-l deoparte într-un alt vas şi scurge din cratiţă excesul de grăsime. Rumeneşte bucăţile de iepure, apoi lasă-le deoparte.
Adaugă ceapa şi usturoiul, sotează-le până se înmoaie, apoi adaugă paprica şi piureul de roşii.
Pune în cratiţă orezul şi toarnă peste el marinată rămasă, supa şi şofranul.
Adaugă carnea de iepure şi chorizo peste orez, acoperă-le, adu-le la punctul de fierbere, apoi dă cratiţă la cuptor 40-50 de minute.
Carnea şi orezul trebuie să fie moi, iar lichidul să fie absorbit în totalitate.
Adaugă mazărea şi las-o să se încălzească bine, apoi serveşte cu pătrunjel presărat.
Iepure cu chorizo, orez si sofran
Pofta buna!