Sos curry condimentat
PrinteazaPrăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii tocate şi 1 ardei iute roşu tocat.
Când se înmoaie ceapa, adaugă câte 1 linguriţă de ghimbir măcinat, de turmeric şi pudră de ardei iute şi 800 g de roşii tocate din conservă. Mai ţine sosul pe foc timp de 10 minute, apoi lasă-l să se răcească. Păstrează-l în borcane sterilizate, acoperit cu un strat de ulei de floarea-soarelui, la rece timp de 1 săptămână. Il poţi congela timp de 2 luni.
Pofta buna!