Sos curry condimentat

Printeaza

Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii tocate şi 1 ardei iute roşu tocat.

Când se înmoaie ceapa, adaugă câte 1 linguriţă de ghimbir măcinat, de turmeric şi pudră de ardei iute şi 800 g de roşii tocate din conservă. Mai ţine sosul pe foc timp de 10 minute, apoi lasă-l să se răcească. Păstrează-l în borcane sterilizate, acoperit cu un strat de ulei de floarea-soarelui, la rece timp de 1 săptămână. Il poţi congela timp de 2 luni.

Sosuri_6

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.