Prajitura cu mere si aroma de martipan
PrinteazaPrajitura cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si zahar vanilat.
aluat:
- 400 g faina
- 200 ml lapte
- 1 cub drojdie (42 g)
- 75 g zahar
- 1 ou
- 80 g unt
- un praf de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
topping:
- 2 borcane compot de mere (a 720 ml)
- 150 g faina
- 200 g martipan
- 100 g unt
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Cerneţi făina într-un vas şi formaţi o adâncitură în mijloc. încălziţi laptele. Fărâmiţaţi drojdia, amestecaţi-o cu zahărul şi cu puţin lapte cald şi turnaţi totul în adâncitură. Frământaţi aluatul, apoi acoperiţi-l şi lăsaţi-l cea 30 de minute să crească.
Frământaţi aluatul crescut cu ingredientele rămase. La final, presăraţi-l cu făină şi lăsaţi-l din nou cea 30 de minute să crească. Intindeţi aluatul pe o tavă unsă cu grăsime, apoi scurgeţi merele din compot şi puneţi-le pe blat, lăsaţi totul să crească cea. 20 min.
Incingeţi cuptorul la 180 C. Pentru a obţine firimiturile de aluat, puneţi într-un castron marţipanul şi untul, ambele tăiate cubuleţe, făina şi zahărul vanilinat, apoi frământaţi-le bine. Presăraţi aluatul fărâmiţat peste prăjitură şi coaceţi-o cea 50 min. Lăsaţi-o să se răcească, pudraţi-o, eventual, cu zahăr pudră şi serviţi-o.
Prajitura cu mere si aroma de martipan
Pofta buna!