Somon în foitaj cu varză şi legume
PrinteazaSomon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus.
- 400 g foitaj congelat
- 1,3 kg file de somon fara piele
- 1 albus
- 300 ml smantana
- sare
- piper
- 3 linguri suc de lamaie
- 700 g varza
- 1 lingura marar tocat
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Dezgheţaţi foitajul. Tocaţi cea 250 g din fileul de somon mărunt. Amestecaţi-l cu albuşul şi smântână şi lăsaţi-l 30 de minute la congelator. Pasaţi totul, săraţi, piperaţi, apoi daţi pasta obţinută la frigider. Tăiaţi fileul de somon rămas, pe lung, în jumătate, stropiţi-l cu suc de lămâie şi condimentaţi-l. Indepărtaţi primele foi ale verzei, alegeţi 5 frunze mai mari, opăriţi-le şi scurgeţi-le.
Tăiaţi restul verzei fâşii subţiri. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. întindeţi foitajul în forma unui dreptunghi (35 x 30 cm). Tapetaţi-l cu varza, lăsând o margine liberă, întindeţi 1/3 din crema de somon cu smântână. Aşezaţi o jumătate de file, întindeţi din nou 1/3 din pasta de peşte, presăraţi mărarul, aşezaţi a doua jumătate de file şi încheiaţi cu restul de pastă de somon.
Ungeţi totul cu gălbenuşul bătut. Pentru ornat luaţi resturile de aluat, lipiţi-le şi coaceţi totul cea 30 min. Potrivit este un sos de smântână şi muştar. Serviţi somonul cu varză şi legume.
Somon în foìtaj cu varză şi legume
Pofta buna!
Mi se pare mult prea complicata reteta de somon in foitaj