Orez basmati cu nuci

Printeaza

Orez basmati cu nuci din: ceapa rosie, masline, ciuperci, coriandru, ardei uscat, ulei de masline, orez basmati, apa, sare, piper si nuci coapte.

Ingrediente:Orez_basmati_cu_nuci

  • 2 cepe rosii
  • 300 g masline
  • 200 g ciuperci
  • o legatura coriandru
  • 2-3 ardei uscati
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 350 g orez basmati
  • 750 ml apa
  • sare
  • piper
  • 200 g nuci coapte

 

Mod de preparare:

Se spala ceapa, se curata si se taie solzişori. Se curăţă ciuperci.le^se spală şi se taie mărunt. Se alege c*ori-andrul, se spală, se scutură şi b parte se toacă împreună cu ardeiul capia uscat. Se păstrează câteva frunze de coriandru pentru ornat.

Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se călesc ciupercile câteva minute. Se adaugă ceapa, ardeiul, coriandrul, măslinele, nucile şi orezul şi se lasă câteva minute la foc potrivit. Se toarnă apoi apa şi se mai fierbe 30 de minute la foc mic. Se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă 10-15 minute la cuptor.

Se ornează cu restul de coriandru tocat, se aranjează pe farfurii şi se serveşte imediat alături de friptură de pui sau peşte.

Orez basmati cu nuci

Orez_basmati_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.