Buseuri cu melci
PrinteazaBuseuri cu melci
Pentru:12 persoane
Ingrediente:
- 72 buşeuri coapte
- 40—50 melci
- 1 1/2 pahar vin
- 80 g unt
- sare
- piper
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri smîntînă
- 3/4 lingură făină
- 100 g ciuperci
- 3 căţei usturoi
Mod de preparare:
Buseuri cu melci: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi sare. Separat se face un rîntaş din unt şi făină şi se stinge cu zeama de la melci.
Se mai fierbe 5 minute cu ciuperci sotate şi usturoiul tocat, se amestecă cu melcii tăiaţi şi se drege cu gălbenuşurile şi smîntînă.
Se umplu buşeurile, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinţi (v. reţeta buseuri simple).
Pofta buna!