Buseuri cu melci

Printeaza

Buseuri cu melci

Pentru:12 persoane

 

Ingrediente:

  • 72 buşeuri coapte
  • 40—50 melci
  • 1 1/2 pahar vin
  • 80 g unt
  • sare
  • piper
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri smîntînă
  • 3/4 lingură făină
  • 100 g ciu­perci
  • 3 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Buseuri cu melci: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi sare. Separat se face un rîntaş din unt şi făină şi se stinge cu zeama de la melci.

Se mai fierbe 5 minute cu ciuperci sotate şi usturoiul tocat, se ames­tecă cu melcii tăiaţi şi se drege cu gălbenuşurile şi smîntînă.

Se umplu buşeu­rile, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinţi (v. reţeta buseuri simple).

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.