Budinca de citrice

Printeaza

Budinca de citrice din: unt, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, oua, faina, lapte si zahar pudra.

Ingrediente:Budinca_de_citrice

  • 50 g unt, moale, plus extra pentru uns
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
  • 100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau amestec
  • 3 oua mari, galbenusurile separate de albusuri
  • 50 g faina
  • 250 ml de lapte
  • zahar pudra, pentru presarat (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Unge cu unt un vas termorezistent oval (22x18cm). Amestecă untul cu zahărul şl coaja rasă de citrice într-un robot de bucătărie, până când obţii o compoziţie omogenă şi pală. Adaugă zeama de citrice, gălbenuşurile, făina şi laptele şi mixează-le până când obţii c compoziţie cremoasă. Transferă crema într-un bol şi pune pe foc un ibric mare cu apă.

Intr-un castron mare, bate albuşurile până capătă o consistenţă fermă, apoi încorporează-le în cremă. Răstoarnă totul în vasul pregătit şi aşază-l într-o tavă adâncă, umple tava până la jumătate cu apă fierbinte. Dă totul la cuptor timp de 35-40 de minute, până când budinca se încheagă şi se rumeneşte, fără să îşi piardă textura cremoasă din mijloc. Serveşte-o cu zahăr pudră, dacă doreşti.

Budinca de citrice

Budinca_de_citrice

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc budinca astaq

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.