Carne de vanat şi bureţi in casolete
PrinteazaCarne de vanat şi bureţi in casolete
- 12 casolete
- 1,200 kg iepure sau căprioară
- 300 g zarzavat
- 1 ceapă
- cimbru
- sare
- piper
- 300 g bureţi
- 1 lingură făină
- 3 linguri smîntînă
- 150 g foitaj
- 1 gălbeuuş
Mod de preparare:
Carnea se înăbuşă într-un vas cu capac cu ulei, ceapa, zarzavatul, sare, piper, cimbru şi puţină apă.
Cînd este gata se scoate carnea şi din fond se face un sos brun cu smîntînă, cu făină şi 1/4 1 supă. Carnea se taie bucăţele, bureţii tăiaţi se sotează şi se amestecă cu sosul strecurat.
Se pune în casolete cu capace din foitaj, se ung cu gălbenuş şi se dau la cuptor 20 minute.
Se servesc calde.
Pofta buna!