Supă de morcovi cu crutoane
PrinteazaSupă de morcovi cu crutoane din: morcovi, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, ceapa, supa de pui, smantana, bacon, paine taraneasca si ulei de masline.
- 700 g de morcovi, taiati bastonase
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 4 catei de usturoi, nedecojiti
- cateva fire de cimbru, plus extra pentru decor
- 1 cubulet de unt
- 2 cepe, tocate marunt
- 700 ml supa de pui, facut dintr-un cub
- 6 linguri smantana pentru gatit
pentru crutoane:
- 6 felii de bacon
- 2 felii groase de paine taraneasca, taiata bastonase
- ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune morcovii, jumătate din cantitatea de ulei, usturoiul şi cimbrul într-o tavă. Asezonează şi amestecă bine. Dă totul la cuptor 45-50 de minute, până se înmoaie şi capătă o culoare rumenă.
Intre timp, încinge uleiul rămas şi untul într-o cratiţă. Adaugă ceapa şi soteaz-o pe foc mic timp de 10 minute, până se înmoaie. Când morcovii sunt gata, scoate-i din cuptor. Stoarce miezul din căţeii de usturoi şi adaugă-l în cratiţă împreună cu morcovii şi cu supa. îndepărtează partea lemnoasă a firelor de cimbru. Adu totul la punctul de fierbere şi lasă să clocotească 10 minute.
Infăşoară feliile de pancetta în jurul bastonaşelor de pâine, lăsând capetele libere. Aşază-le într-o tavă, stropeşte-le cu ulei şi presară piper negru proaspăt măcinat. Dă tava la cuptor 10 minute, până când se rumenesc crutoanele.
Intre timp, pasează supa cu un blender şi strecoar-o printr-o sită cu ochiuri mici, presând ca să obţii cât mai mult lichid posibil. Adaugă 5 linguri de smântână lichidă, încălzeşte din nou supa şi asezoneaz-o. Dacă e prea groasă, adaugă puţină apă. Reîncălzeşte înainte de servire. Serveşte cu smântână rămasă, cimbru şi crutoane.
Supă de morcovi cu crutoane
Pofta buna!