Pui de baltă şi bureţi la capac
PrinteazaPui de baltă şi bureţi la capac
- 12 capace
- 50 broaşte (pui de baltă)
- 250 g bureţi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 1 1/2 lingură smîntînă
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură făînă
- 6 căţei usturoi
- 3/4 pahar vin
- 150 g unt
- 60 g brînză rasă
- nucşoară
- 600 g cartofi
Mod de preparare:
Se prepară un piure de cartofi (cu 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă) şi cu el se spriţuieşte circumferinţa vasului pe fund ca un cerc.
Broaştele se poşează (se fierb) în puţină apă, 3 /4 pahar vin, sare, piper şi bureţii bine spălaţi.
După 6 minute se scot broaştele şi bureţii şi în zeama rămasă se face un sos în care se mai pune făina, 60 g unt, apoi se drege cu 1 gălbenuş şi cu smîntînă.
Se scoate carnea de la broaşte, se taie bucăţi mici şi se încălzeşte în unt, sare, piper, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, bureţii tăiaţi şi se amestecă cu 1 lingură sos.
Se pune în mijlocul capacelor şi restul de sos. Se presară cu brînză rasă şi unt topit şi se gratinează.
Pofta buna!