Ghiveci aromat
PrinteazaGhiveci aromat din: tulpini de telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de tomate, foaie dafin, ulei, sare si piper.
- 4 tulpini de telina
- 5 cepe mici
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- o lingura pasta de tomate
- o foaie dafin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In cratiţa de fiert mâncarea se încinge uleiul şi se pun la călit întâi tulpinile de ţelină spălate, curăţate şi tăiate în două pe lungime. Se adaugă morcovii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele sau bastonaşe, cepele curăţate, dovleceii tăiaţi cuburi şi cartofii tăiaţi în două pe lung.
După ce toate s-au călit uşor, se acoperă cu apă, se pune foaie de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 40 de minute. Când legumele s-au fiert, se adaugă pasta de tomate, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă la fiert încă 10 minute.
Ghiveci aromat
Pofta buna!
Telina n-are ce cauta in ghiveci