Supa crema de telina cu smantana

Printeaza

Supa crema de telina cu smantana din: radacina de telina, cartofi, lapte, unt, sare si smantana.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina_cu_smantana

  • 400 g radacina de telina
  • 3 cartofi
  • 250 ml lapte
  • o lingura unt
  • sare

pentru servit:

  • smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala de fiert supa, în care s-a topit untul. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă la călit 2-3 minute, cât să se înmoaie puţin.

Se toarnă apă cât să acopere legumele şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Apoi se pasează, se adaugă unt şi sare, iar piureul rezultat se lungeşte cu lapte şi se pune din nou la fiert, doar un clocot. Dacă laptele nu este suficient şi supa este prea groasă, se mai adaugă un pic de apă. Se aduce la masă cu smântână.

Supa crema de telina cu smantana

Supa_crema_de_telina_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.