Salata cu oua si branza Roquefort
PrinteazaSalata cu oua si branza Roquefort din: oua, bacon, salata, piept d epui, avocado, suc de lamaie, branza roquefort, mustar de dijon, otet de vin rosu, sos worcester, usturoi, sare, piper si ulei de masline.
- 4 ouă fierte tari decojite și tăiate felii
- 8 felii bacon
- 1 căpățână salată Romana
- 4 cești de piept de pui afumat tăiat cuburi
- 2 fructe de avocado
- sucul de la 1 lămâie
- 2 roșii
- 200 g brânză Roquefort
- 1/2 linguriță muștar de Dijon
- 4 linguri oțet de vin roșu
- 1 linguriță sos Worcester
- 1 cățel de usturoi pisat
- sare,
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se prăjește baconul până devine crocant și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se curăță de coajă fructele de avocado, se scoate sâmburele lemnos și se taie pulpa cuburi, care se stropesc imediat cu suc de lămâie. Pe fiecare farfurie se așază un pat din frunze de salată.
Se aranjează deasupra ouăle fierte, baconul, carnea de pui, cuburile de avocado, roșiile tăiate rondele și brânza Roquefort zdrobită cu furculița. Separat, într-un bol, se amestecă muștarul cu oțet, sos Worcester, usturoi pisat, sare și piper; se înglobează uleiul, cu telul, apoi dressingul se repartizează peste porțiile de salată. Se servesc imediat.
Salata cu oua si branza Roquefort
Pofta buna!
Foarte tare este salata asta
Da, daca gasesti branza roquefort!