Prăjitură cu firimituri
PrinteazaPrăjitură cu firimituri din: faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, sare, gem, unt si faina.
pentru blat:
- 200 g faina
- 200 g unt
- 2 oua
- 200 g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 400 g gem, dupa gust
pentru tava:
- 50 g unt
- 2 linguri faina
Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul si zahărul vanilat şi untul. Se adaugă făina, sarea şi albuşurile bătute spumă. Se unge tava de copt cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă % din aluat. Se nivelează şi se coace aproximativ 20 de minute.
După 20 minute se scoate, se unge cu gem şi se presară restul aluatului ţinut la frigider, dat pe răzătoarea mare. Se lasă la cuptor încă 20 de minute, până ce aluatul de deasupra este frumos rumenit. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.
Prăjitură cu firimituri
Pofta buna!