Macaroane cu costită afumată

Printeaza

O reteta delicioasa de macaroane cu: rosii cherry, costita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 400 g macaroane
  • 300 g roşii cherry
  • 300 g costiţă afumată
  • două legături de pătrunjel
  • 100 g parmezan
  • 3 căţei de usturoi
  • două fire ceapă verde
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lingură cu suc de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pătrunjelul se spală bine în apă rece, se scurge şi se pune într-un bol. Se adaugă parmezanul tăiat bucăţele, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi ceapa verde tăiată în bucăţi mai mici şi se pasează. Se toarnă uleiul de măsline, sucul de lămâie şi se pasează cu un blender până rezultă o pastă fină, omogenă. Macaroanele se fierb în apă cu sare, se clătesc cu apă rece, se scurg şi se pun într-un bol mai mare.

Costiţa afumată se taie bastonaşe, apoi cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie fără ulei. Se scoate cu o spumieră, se scurge de grăsime şi se pune peste paste.

Se adaugă sos de pătrunjel  după gust, roşiile cherry spălate şi tăiate sferturi. Se amestecă totul şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.