Deseturi simple: Piscoturi cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de piscoturi cu: vin alb sec, struguri, oua, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 200 g pişcoturi
- 200 ml vin alb sec
- 500 g boabe de struguri
- 3 ouă
- 1 lingură zahăr
- 1 lămâie mare
Mod de preparare:
Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le pui intr-un vas si le stropesti cu 50 ml vin. Peste ele asezi boabele de struguri, apoi restul de piscoturi, pe care le stropesti la fel, cu aceiasi cantitate de vin.
Bati ouale spuma impreuna cu zaharul si adaugi zeama şi coaja de la 1 lămâie şi 100 ml vin. Apoi fierbi amestecul de ouă în baie de aburi până când crema se îngroaşă.
Torni crema peste pişcoturile aşezate în vas, presari nucile tăiate felii şi ţii în frigider până în momentul când o serveşti la masa.
Pofta buna!