Carnaciori de porc
PrinteazaCarnaciori de porc din: pulpe de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon afumat, frunze de salvie, ulei, sare, piper si mate de porc.
- 1 1/2 pulpa de porc
- 1 1/2 kg piept de porc
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura rasa cimbru
- 600 g bacon afumat (taiat in felii cat mai subtiri)
- frunze de salvie
- 300 ml ulei
- sare
- piper
- mate de porc
Mod de preparare:
Dai pulpa de porc şl pieptul de porc prin maşina de tocat, amesteci bine carnea cu cimbrul şi cu zeama usturoiului pisat şi ţinut 20 de minute în puţină apă călduţă. Amesteci bine, până obţii o compoziţie omogenă. Potriveşti de sare şi piper şi umpli maţele de porc, formând, prin răsucire, carnati în segmente de 10 cm.
După ce ai umplut carnaţii, îi laşi câteva ore la rece, de preferat de pe o zi pe alta într-un loc unde să-i bată vântul. Pui pe fiecare cârnat câte o foaie de salvie, îi înfăşori într-o felie de bacon, îi prinzi cu scobitori şi îi prăjeşti în ulei, până se rumenesc frumos pe toate părţile.
Carnaciori de porc
Pofta buna!