Tarta gustoasa cu gem
PrinteazaTarta gustoasa cu gem din: faina, faina de migdale, unt, zahar pudra, ou, coaja de lamaie, scortisoara, lapte, sare si gem.
- 125 g faina
- 125 g faina de migdale
- 125 g unt
- 100 g zahar pudra
- un ou
- coaja unei jumatati de lamaie
- o lingurita scortisoara
- 70 ml lapte
- un praf sare
- 150 g gem sau dulceata, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune făina, se face un gol şi se pun sarea, oul, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Se amestecă cu degetele şi apoi se adaugă făina de migdale, coaja de lămâie şi scorţişoara. Se amestecă în continuare până ce se obţine un aluat nisipos, care se dă la frigider pentru o oră.
Se unge cu unt forma de copt şi jumătate de aluat se întinde cu sucitorul şi se aşază în tavă. Se pune gemul sau dulceaţa. Restul aluatului se întinde şi se taie benzi late de un centimetru, care se aşază deasupra umpluturii.
Se unge tarta cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Tarta gustoasa cu gem
Pofta buna!