Inimioare cu ciocolata si alune
PrinteazaInimioare cu ciocolata si alune din: chec, crema de ciocolata, ou, lapte inegral, vanilie, zahar, alune de padure, unt, zahar pudra si inghetata de vanilie si zmeura.
- 4 felii chec sau pandispan
- 3 linguri crema de ciocolata si alune
- 1 ou mare
- 75 ml de lapte integral
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri alune de padure, prajite si tocate
- 1 lingura de unt
- zahar pudra, pentru presarat
- inghetata de vanilie si zmeura, pentru servit
Mod de preparare:
Unge 2 felii de chec cu crema de ciocolata şi alune, apoi aşază peste ele celelalte felii de chec pentru a obţine două sandviciuri. Foloseşte o formă pentru prăjituri pentru a decupa inimioare din sandviciuri. Amestecă bine oul cu laptele, vanilia şl zahărul.
Aşază alunele de pădure într-o farfurie. înmoaie sandviciurile în amestecul de ou, lasă-le acolo 1-2 minute, pe fiecare parte, pentru a se îmbiba, apoi trece-le prin alunele mărunţite. Dacă vrei, poţi să acoperi sandviciurile cu folie alimentară şi să le dai la frigider, timp de maximum 1 oră.
Incinge untul într-o tigaie mare, până face spumă. Adaugă sandviciurile şi prăjeşte-le până se rumenesc. Presară peste ele zahăr pudră şi alune mărunţite şi serveşte-le cu îngheţată de vanilie şi zmeură.
Inimioare cu ciocolata si alune
Pofta buna!
Ce tari sunt inimioarele astea