Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume
PrinteazaPacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume din: file de porc, morcov, ceapa verde, usturoi, ghimbir, ulei de germeni de porumb, sare, piper, pasta sambal oelek, foi de placinta, unt, albus, ulei, castraveti si sos picant.
Ingrediente:
- 400 g file de porc
- 1 morcov
- 2 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- 1 cm ghimbir proaspat
- 2 linguri ulei de germeni de porumb
- sare
- piper
- 1/2 lingurita pasta Sambal Oelek
- 2 foi de placinta (40×50)
- 1 lingura unt topit
- 1 albus
- 700 ml ulei pentru prajit
- 2ventual castraveti si sos picant
Mod de preparare:
spală carnea, se şterge şi se taie cubulete. taie morcovul bucăţele, ceapa verde se taie rondele. toacă usturoiul şi ghimbirul.
încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea de jur împrejur. Se adaugă usturoi, ghimbir, morcovi şi ceapă verde şi se călesc.
condimentează cu sare, piper şi Sambal Oelek, se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.
întind foile de plăcintă, se unge o foaie cu unt şi se acoperă cu cea de-a doua. taie în pătrate de 12 x 12 cm, se aşază pe fiecare câte puţină umplutură şi se pliază laturile opuse către centru, pe 1 cm. Se rulează foile. ung capetele cu albuş şi se lipesc bine.
încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc înăuntru pacheţelele de primăvară, până se rumenesc.
scot cu o strecurătoare şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. servesc cu felii de castraveţi şi sos picant.
Pacheţele de primăvară umplute cu amestec picant de carne şi legume
Pofta buna!