Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac
PrinteazaPaste la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina, lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 capatana usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba, taiata cuburi
- 1/4 ceasca faina
- 4 cesti de lapte
- 1/2 lingurita nucsoara
- feli de paine vechi de 1 zi
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1 varf de cutit de piper rosu
- 1 pachet de spanac, decongelat si stors de suc
- 2 cutii de ton in suc propriu, scurs
- 20 de scoici (paste fierte si scurse)
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 250 C. Intr-o bucata de folie de aluminiu punet usturoiul si stropiti cu putin ulei de masline.
Acoperiti si dati la cuptor pentru 30 de minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Coborati temperatura cuptorului la 200 C.
Intr-un procesor de alimente adaugati painea, parmezanul, piperul rosu, sare si piper dupa gust.
Bateti bine si transferati intr-un castron.
Jumătate din acest amestec se transfera intr-un castron mai mare.
Intr-o tigaie mare puneti restul de ulei de masline, adaugati ceapa si gatiti 6-8 minute.
Adaugati faina si amestecati bine. Gatiti aproximativ un minut.
Apoi se adauga laptele, amestecand constant, pana se ingroasa, aproximativ 5-10 minute.
Adaugati usturoiul copt si nucsoara. Dupa gust se adauga si sare si piper.
In castronul mare pesmet se adauga spanacul, tonul si jumatate din sos.
Se amesteca pana cand se combina bine. Umpleti fiecare scoica cu amestecul de ton cu spanac.
Se aseaza in tava de copt. Se toarna sos si cealalta jumatate din amestecul de parmezan.
Dati la cuptor pentru 30 de minute. Serviti cald.
Paste la cuptor cu ton si spanac
Pofta buna!
Asta-i o idee buna, o sa incerc si eu sa vad ce-mi iese
Like
Foarte bune pastele la cuptor