Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci
PrinteazaColţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci din: faina, ou, apa calduta, sare, spanac, smantana si branza de vaci.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- 3 linguri apa calduta
- sare
pentru umplutura:
- 1 kg spanac
- 1 ou
- 1 lingurita de smantana
- 2 linguri branza de vaci
Mod de preparare:
Aluat: Frămânţi un aluat din ingredientele de mai sus, apoi îl laşi să stea deoparte 15 minute.
Umputura: Cureţi şi speli bine spanacul, apoi îl fierbi, punându-l la fo în apă clocotită cu sare. Scurgi bine spanacul şi îl toci cu cuţitul pe fundul de lemn. Amesteci spanacul tocat cu un ou, o linguriţă de smântână şi puţină brânză dulce de vaci. Intinzi din aluat două foi, pe care le tai în pătrate cu latura de 6 cm.
Umpli fiecare pătrat cu umplutura pregătită şi aduci un colţ pe cel opus, formând un triunghi (colţunaş). Apeşi marginile, ca să se lipească. Fierbi colţunaşii, punându-i la foc în apă clocotită cu sare. Când se ridică deasupra apei, scoţi colţunaşii cu spumiera şi î scurgi bine.
Tăvăleşti colţunaşi prin pesmet prăjit în unt şi îi dai la cuptor pentru câteva minute. Serveşti colţunaşii fierbinţi şi, după gust, îi presari cu zahăr pudră ca desert sau fără ca fel de mâncare.
Colţunaşi cu spanac, smantana si branza de vaci
Pofta buna!