Miniclătite de cartofi

Printeaza

Miniclătite de cartofi din: cartofi, kaizer, ciuperci, oua, ceapa, lapte, faina, cascaval, ulei, marar verde, piper si sare.

Ingrediente:Miniclatite_de_cartofi

  • 4 cartofi
  • 200 g kaizer
  • 4 ciuperci
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu lapte
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g cascaval
  • ulei
  • marar verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Peste pasta obţinută, adaugă ouăle bătute, caşcavalul ras şi un praf de sare. Amestecă totul cu lapte şi făină. Incinge o tigaie, unge-o cu puţin ulei şi pune câte o lingură cu amestec de cartofi, întinzându-l cu dosul lingurii pentru a obţine o miniclătită.

Las-o două minute, întoarce-o cu o spatulă şi scoa­te-o pe o farfurie. Taie kaizerul în bucăţi foarte mici. Curăţă ciupercile şi taie-le în cubuleţe. Incinge două linguri cu ulei şi căleşte ceapa, iarcând a devenit sticloasă, pune kaizerul, lasă-l să se rumenească, apoi adaugă ciupercile. Căleşte totul până ce zeama scade complet.

Sărează şi piperează. Serveşte câte trei clătite la porţie, asezonate cu kaizer, ciuperci şi mărar tocat.

Miniclătite de cartofi

Miniclatite_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.