Ciolan afumat cu prune uscate
PrinteazaCiolan afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz, praf de mustar, bere neagra si cuisoare.
- 1 ciolan afumat
- 150 g prune uscate
- 4 linguri de zahar
- 2 fire de praz
- 1 lingura cu praf de mustar
- 250 ml bere neagra
- 3 cuisoare
Mod de preparare:
Speli bine ciolanul şi îl aşezi într-o tavă. Dacă este prea sărat, îl fierbi în apă timp de 30 de minute şi apoi arunci zeama. Amesteci zahărul cu praful de muştar şi cu o lingură de bere. Ungi cu acest amestec ciolanul. Torni apoi restuld e bere si presari cuisoarele.
Acoperi tava cu folie de aluminiu şi laşi la cuptor timp de 2 ore. Intre timp, laşi pentru 30 de minute prunele într-un vas cu apă rece, după care le pui alături de ciolan. Serveşti ciolanul cald şi îl decorezi (opţional) cu frunze de praz.
Ciolan afumat cu prune uscate
Pofta buna!
Delicios ciolanul afumat
Delicioasa toata retete, ciolanul merge perfect cu prunele uscate