Cartofi gratinati la cuptor
PrinteazaCartofi gratinati la cuptor din: cartofi, cascaval, smantana, broccoli, oua, unt si sare.
- 1 kg cartofi
- 200 g cascaval
- 200 ml smantana
- 1 broccoli
- 3 oua
- unt
- sare
Mod de preparare:
Spală şi fierbe cartofii în coajă 20 de minute, lasă-i în apă rece vreo zece minute, decojeşte-i şi taie-i în felii. Separat, fierbe broccoli desfăcut în bucheţele. Pune-l să fiarbă când clocoteşte apa şi fierbe doar cinci minute, apoi scurge apa.
Bate smântână cu ouăle şi puţină sare cu un mixer şi diluează cu puţin lapte dacă smântână e foarte groasă. Dă tot caşcavalul pe răzătoarea mică. Unge un vas de yena cu unt, pune un strat de cartofi, câteva bucheţele printre ei, toarnă amestecul de smântână cu ouă, presară caşcaval, apoi pune încă un strat de cartofi şi broccoli şi dă la cuptor 20-25 de minute.
Inainte cu cinci minute să-i scoţi, presară restul de caşcaval şi bagă-i din nou la cuptor. Se pot servi atât calzi, cât si reci.
Cartofi gratinati la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi gratinati cu broccoli
- cartofi gratinati
- cartofi gratinati la cuptor
- cartofi gratinati reteta originala
- cartofi cu broccoli la cuptor
- cartofi cu broccoli si smantana la cuptor