Supa rece de rosii cu crutoane
PrinteazaSupa rece de rosii cu crutoane din: paine, supa de legume, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, zahar, rozmarin, frisca si boia.
- 3 felii paine
- 125 ml supa de legume
- 750 g rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 praf zahar
- 1 fir rozmarin
- 100 ml frisca neindulcita
- boia
Mod de preparare:
Painea toast se taie cuburi. Se asaza intr-un castron 2/3 din aceste cuburi si se stropesc cu supa. Se cresteaza rosiile cu se plonjeaza scurt in apa fierbinte; se trec prin apa rece si se decojesc. Se taie sferturi rosiile, se golesc de samburi si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt ambele.
Intr-o oala se incing 2 linguri de ulei de masline. Se prajesc inauntru ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile si se calesc coperite 10 minute. Se adauga painea inmuiata si se paseaza. Se adauga sare, piper si zahar. Se lasa sa se raceasca si se da la rece.
Se curata rozmarinul si se rup acelel. Se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline. Se prajesc inauntru restul de cuburi de paine. Se adauga rozmarinul si se prajesc putin impreuna. Se sareaza si se pipereaza. Se bate frisca neindulcita si se condimenteaza cu un stropd e boia.
Supa rece se toarna in boluri sau farfurii adanci si se asaza deasupra cate o lingurita de frisca. Se presara deasupra crutoanele cu rozmarin.
Supa rece de rosii cu crutoane
Pofta buna!
Supa rece de rosii nu se manca si calda