Piept umplut

Printeaza

Piept umplut

Ingrediente:Piept umplut

  • 1/2 piept de vitel

Tocătură pentru umplut:

  • 500 g carne
  • 100 g slă­nină afumată
  • miez de paine
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 cepe prăjite
  • 1-2 linguri zeamă de carne
  • 1 păharel de vin

Mod de preparare:

Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi sepa­răm carnea macră, trăgand coastele pe rand şi întrebuinţînd cuţitul la nevoie. Se formează un sac între partea cu coastele scoase şi foaia de carne.

Umplem acest gol cu o tocătură dinainte pregă­tită şi coasem cu sfoară carnea în drep­tul fiecărei coaste. Sărăm pieptul pe din­afară, îl aşezăm în tavă, turnăm unt to­pit şi îl dăm la cuptor.

Cand pieptul s-a rumenit pe amandouă părţile, adăugăm în tavă zeamă de carne (sau apă caldă) şi vin, stropindu-1 cît mai des cu sucul lui. După ce s-a fript, scoatem sforile, tăiem felii în lungul oaselor şi le aşezăm pe farfurie una langă alta.

Garnisim cu cartofi prăjiţi, stropiţi cu puţin suc lăsat de carne. Restul îl pu­nem în sosieră.

Umplutura se prepară astfel: tăiem carnea bucăţi şi o dăm prin maşină cu miez de paine, muiat şi bine stors, slă­nină afumată sau costiţă, mărar, pătrun­jel, sare, piper şi cepele prăjite. Frămantăm tocătură cu mana, turnînd în ea 1-2 linguri zeamă de carne (lapte sau apă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.