Piept umplut
PrinteazaPiept umplut
- 1/2 piept de vitel
Tocătură pentru umplut:
- 500 g carne
- 100 g slănină afumată
- miez de paine
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
- 2 cepe prăjite
- 1-2 linguri zeamă de carne
- 1 păharel de vin
Mod de preparare:
Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi separăm carnea macră, trăgand coastele pe rand şi întrebuinţînd cuţitul la nevoie. Se formează un sac între partea cu coastele scoase şi foaia de carne.
Umplem acest gol cu o tocătură dinainte pregătită şi coasem cu sfoară carnea în dreptul fiecărei coaste. Sărăm pieptul pe dinafară, îl aşezăm în tavă, turnăm unt topit şi îl dăm la cuptor.
Cand pieptul s-a rumenit pe amandouă părţile, adăugăm în tavă zeamă de carne (sau apă caldă) şi vin, stropindu-1 cît mai des cu sucul lui. După ce s-a fript, scoatem sforile, tăiem felii în lungul oaselor şi le aşezăm pe farfurie una langă alta.
Garnisim cu cartofi prăjiţi, stropiţi cu puţin suc lăsat de carne. Restul îl punem în sosieră.
Umplutura se prepară astfel: tăiem carnea bucăţi şi o dăm prin maşină cu miez de paine, muiat şi bine stors, slănină afumată sau costiţă, mărar, pătrunjel, sare, piper şi cepele prăjite. Frămantăm tocătură cu mana, turnînd în ea 1-2 linguri zeamă de carne (lapte sau apă).
Pofta buna!