Cupcakes de lămâie
PrinteazaCupcakes de lămâie din: oua, zahar, zahar vanilinat, lapte, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie, coaja de lamaie, albusuri, zahar pudra, coaja de lamaie si unt.
- 2 oua
- 200 g zahar
- un pachetel zahar vanilinat
- 100 ml lapte
- 200 g faina
- un plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 60 ml suc de lamaie
- coaja unei lamai
pentru bezea:
- 2 albusuri
- 50 g zahar pudra
- o lingurita coaja rasa de lamaie
pentru forme:
- 25 g unt topit
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, laptele, făina, praful de copt, uleiul, sucul şi coaja de lămâie. Se topeşte untul şi se ung formele de brioşe, apoi se toarnă aluatul. Se dau la cuptor 15 minute si apoi se lasă să se răcească.
Pentru bezea, se bat albuşurile cu mixerul adăugând zahărul treptat. Se adaugă coaja rasă de lămâie si apoi se ornează brioşele fie cu un poş, fie cu linguriţa si se mai dau la cuptor până ce se rumeneşte uşor bezeaua.
Cupcakes de lămâie
Pofta buna!
Cupcakes-urile astea sunt delicioase