Chiftele cu mazare
PrinteazaChiftele cu mazare din: carne tocata, mazare, rosii in bulion, ceapa, paine alba, ou, pesmet, ulei, patrunjel verde, marar verde, sare si piper.
- 300 g carne tocata amestec
- 400 g mazare congelata
- 1 cutie cu rosii in bulion (tocate)
- 3 cepe
- 2 felii de paine alba, fara coaja
- 1 ou
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura de marar verde
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa. Pune jumătate într-un castron, iar pe cealaltă adaug-o în cratiţă, cu lingura cu ulei, două linguri cu apă şi un praf de sare. Inăbuşă ceapa din tigaie până ce se înmoaie, apoi adaugă mazărea şi o cană şi jumătate cu apă. Lasă să fiarbă.
Intre timp, amestecă restul de ceapă din castron cu carnea tocată, pâinea înmuiată în apă călduţă şi stoarsă, verdeaţa tocată mărunt, oul, sare şi piper după gust. Formează chiftele, dă-le prin pesmet, apoi bagă-le la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Când mazărea e fiartă, adaugă chiftelele şi roşiile în bulion şi lasă pe foc zece minute. Potriveşte gustul de sare şi piper, fierbe totul cinci minute, stinge focul şi acoperă. Serveşte când totul e gata, cu pătrunjel verde tocat.
Chiftele cu mazare
Pofta buna!