Ciorbă de curcan cu zeamă de varză
PrinteazaCiorbă de curcan cu zeamă de varză din: aripi si spate de curcan, morcovi, telina, ceapa, ulei, ardei grasi, zeama de varza, patrunjel, leustean, ardei iute si sare.
Ingrediente:
- 600 g aripi si spate de curcan
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 2 ardei grasi diferit colorati
- 2 cartofi
- 500 ml zeama de varza
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura leustean
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în bucăţi potrivite şi o pui la fiert cu apă rece şi puţină sare. îndepărtezi cu grijă spuma formată. Separat fierbi zeama de varză.
Când carnea a fiert, o scoţi şi o cureţi de oase şi piele, apoi o tai. Cureţi legumele, le tai în cubuleţe, le căleşti în uleiul încins, în oala pentru ciorbă, amestecând uşor.
Stingi cu 2 1/2 l apă fierbite, adaugi carnea şi laşi să fiarbă 15 minute. Torni zeama de varză, în prealabil fiartă, potriveşti gustul de sare şi piper şi presari leuşteanul şi pătrunjelul tăiat fin.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de curcan cu zeamă de varză
Iese o nebunie ciorba, daca folosesti zeama de varza 🙂 Fara nici o gluma