Pizza vegetariană cu porumb dulce
PrinteazaPizza vegetariană cu porumb dulce
- 1/2 kg făină
- 300 ml apă călduţă
- 25 g drojdie
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură zahăr
- sare
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 100 g năsline
- 1 cutie porumb dulce
- 1 cutie ciuperci
- 2 ardei graşi
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia, apa călduţă, zahărul şi un praf de sare, frămânţi aluatul şi încorporezi treptat uleiul. Laşi apoi aluatul la crescut pentru o oră. Strecori porumbul şi ciupercile din conserva şi tai ciupercile mărunt.
Cureţi ardeiul şi-l tai fâşii, iar măslinelor le scoţi sâmburii. După ce a crescut aluatul, întinzi o foaie,
o aşezi într-o tavă unsă cu margarina şi o dai la cuptor pentru 5 minute.
O scoţi, pui măslinele, porumbul, ciupercile şi ardeiul şi dai pizza la cuptor pentru încă 20-25 de minute, între timp, desfaci pasta de tomate în puţină apă, o pui la fiert, adaugi zahărul, sare, piper şi cimbru dupa gust si lasi pe foc 10 minute.
Cand pizza e gata, o stropesti cu sosul astfel pregatit.
Pizza vegetariană
Poftă bună!