Musaca de vitel

Printeaza

Musaca de vitel din: cartofi, mozzarella, lapte, unt, sare, carne de vitel, rosii in bulion, pasta de rosii, usturoi, ulei, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Musaca_de_vitel

  • 1 kg cartofi
  • 200 g mozzarella
  • 200 ml lapte
  • 1/4 pachet cu unt
  • sare
  • pentru sosul rosu:
  • 500 g carne de vitel
  • 1 cutie cu rosii in bulion
  • 1 lingura cu pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte carnea în ulei, amestecând până ce scade toată zeama formată. Pune usturoiul pisat, pasta de tomate dizolvată în 100 ml de apă şi roşiile în bulion. Adaugă sare, piper şi oregano după gust şi lasă pe foc 20-30 de minute ori până ce sosul capătă consistenţă. Fierbe cartofii în apă cu sare, scurge-i, adaugă untul la temperatura camerei şi zdrobeşte-i bine.

Toarnă treptat lap­tele călduţ şi amestecă până ce obţii un piure cremos, dar ferm. Unge cu ulei otavă potrivită, aşază un strat de sos roşu, unul de piure, câ­teva felii de mozzarella. Repetă până ce termini ingredientele. Dă la cuptorul încins până ce musacaua capătă o culoare aurie. Serveşte cu salată verde.

Musaca de vitel

Musaca_de_vitel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Musacaua de vitel imi iese de dai cu caciula dupa caini

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.