Supă de roşii cu găluşte de branza
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii, zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si faina.
- 1 kg roşii
- 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel)
- 1 legătură pătrunjel
Pentru găluşte ai nevoie de:
- 100 g brânză de vaci
- 10 g unt
- 1/2 albuş
- 20 g griş
- 35 g făină
Mod preparare:
Cureţi şi speli foarte bine zarzavatul pentru supă, îl tai bucăţi mici şi le pui să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, le pasezi şi le adaugi apă cât să iasă o zeamă şi nu o cremă.
Cu această zeamă vei pregăti supa de roşii. Speli roşiile (păstrezi una) şi le pui să fiarbă tăiate bucăţi mai mici în zeama de legume. După ce s-au fiert foarte bine şi roşiile, le pasezi prin sită şi laşi supa deoparte cât pregăteşti găluştele.
Mod preparare găluşte:
Amesteci brânza cu unt până se face o pastă alifioasă, adaugi albuşul, grisul şi făina. Ai grijă ca toate ingredientele să fie amestecate şi din compoziţia rezultată iei cu linguriţa şi pui în supa de roşii pe care între timp ai readus-o pe aragaz şi clocoteşte.
Când găluştele se ridică, e semn că sunt fierte şi pui verdeaţa. Stingi focul şi adaugi roşia păstrată. O tai şi printr-un tifon îi scurgi sucul în oală.
Supă de roşii cu găluşte de brânză
Poftă bună!