Clătite mediteraneene

Printeaza

Clătite mediteraneene din: faina, oua, lapte, zahar, ulei, sare, branza de vaci, branza telemea, branza halloumi, ceapa rosie, marar, sare si boia.

Ingrediente:Clatite_mediteraneene

  • 1 cescuta faina
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 lingurite cu zahar
  • ulei
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 30 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 100 g branza halloumi
  • 1 ceapa rosie
  • marar
  • sare
  • boia

 

Mod de preparare:

Pune făina proaspăt cernută într-un castron, fă o gaură în mijloc şi adaugă ouăle, sarea, zahărul şi laptele. Amestecă să nu rămână cocoloaşe, adaugă o linguriţă cu ulei şi freacă în continuare. Lasă 30 de minute să se odihnească.

Pregăteşte clătitele după metoda clasică: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei şi, când e bine în­fierbântată, toarnă aluatul cu polonicul, mişcând tigaia astfel încât aluatul să se întindă în mod egal pe toată suprafaţa acesteia. Când s-a rumenit pe o parte, întoarce cu grijă clătita pe partea cealaltă.

Amestecă brânza de vaci cu telemeaua sfărâmată, ceapa şi mărarul tocate mărunt. Sărează dacă mai este necesar şi pune boia după gust. Unge clătitele răcorite şi presară deasupra brânza halloumi tăiată în cubuleţe şi trasă în tigaie câteva minute şi frunze de rucola ori fâşii de salată.

Rulează şi leagă, pentru un plus de decor, cu codiţe de ceapă verde. Serveşte imediat.

Clătite mediteraneene

Clatite_mediteraneene

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mancat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.