Quiche rustic
PrinteazaQuiche rustic din: faina, sare, unt, apa rece, cascaval, oua, smantana, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, cartofi si carnati.
- 200 g faina
- 1 varf de cutit sare
- 100 g unt
- 2-3 linguri apa rece
- 100 g cascaval ras
- 2 oua
- 250 ml smantana mai grasa
- sare
- piper
- nucsoara
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cartofi medii curatati de coaja
- 2 carnati mai grosi
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina cu sarea într-un castron. Adaugi untul rece tăiat bucăţi şi amesteci cu mâna până se formează un aluat nisipos. Adaugi treptat câte puţină apă rece şi frămânţi până când aluatul devine omogen. îi dai forma rotundă, îl înveleşti în folie de plastic şi-l pui la frigider pentru 30 de minute.
Tai carnaţii de 1 cm, iar cu un cuţit tai şase felii rotunde de cartofi de 3-4 cm grosime. In centrul lor tai un cerc de grosi¬mea câmaţilor, introduci bucăţile şi le laşi deoparte. Amesteci smântână cu ouăle şi condimentezi cu sare, nucşoară şi piper. Intinzi aluatul în foaie şi îmbraci o formă de tartă. Pui hârtie de copt şi boabe de fasole, o introduci în cuptorul încins la 180° C pentru 10 minute, după care o laşi să se răcească.
Presari caşcavalul ras peste aluat, torni amestecul de smântână (tarta trebuie să fie plină 3/4 ) şl o introduci în cuptor pentru 20 de minute. Intre timp, prăjeşti rotiţele de cartofi cu cârnaţi în uleiul încins pe ambele părţi până se rumenesc uşor.
Scoţi tarta din cuptor, aşezi deasupra feliile de cartofi şi mai dai la cuptor 10-15 minute. Serveşti quiche-ul cald.
Quiche rustic
Pofta buna!