Fasole cu afumatura
PrinteazaFasole cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii, ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper.
- 500 g fasole uscata
- 2 cepe mari
- 1-2 foi de dafin
- 1 lingura cu pasta de rosii
- 2 ardei iuti
- 300 g costita afumata (doar carnea)
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o. Adaugă fasolea înmuiată şi acoperă cu apă călduţă.
Lasă să fiarbă la foc mic, cu un praf de sare şi foile de dafin. Când fasolea este aproape fiartă, pune totul într-o oală de pământ, adaugă pasta de tomate, ardeiul iute tocat şi costiţa tăiată în bucăţi şi perpelită puţin în tigaie.
Potriveşte gustul de sare, piper şi cimbru. Lasă la cuptor, la foc mic, 20 de minute.
Fasole cu afumatura
Pofta buna!
Delicioasa fasolea asta cu afumatura