Cartofi copţi cu sos de brânză

Printeaza

Cartofi copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute, ulei de masline si rosii.

Ingrediente:Retete_8

  • 4-6 cartofi
  • 400 g branza grasa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 ardei iuti
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 rosie mare

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul încins la 180°C, timp de 60 de minute. Sunt gata atunci când coaja s-a umflat şl crapă uşor. Tai ardeii iuţi pe lun­gime şi îi cureţi de seminţe şl pieliţe, pentru a le mai atenua Iuţeala. Cureţi usturoiul, apoi îl zdrobeşti. Pui roşia în apă clocotită, cât să se în­moaie puţin, apoi o cureţi de coajă şi îi îndepărtezi seminţele. Tai roşia în cubuleţe.

Intr-o cratlţă pui ule­iul, ardeiul iute tocat mărunt, usturoiul, roşia şi laşi să fiarbă 5-7 minute. Când s-au înmuiat, adaugi în cratlţă brânza rasă şi mai laşi la foc potrivit, ames­tecând ca să nu se lipească, până când brânza s-a topit. Pentru a savura gustul acestui sos destul de gros, este bine să îl serviţi cu cartofi. Câteva frunze de mărar îl vor da gust şi culoare.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.