Vita cu ciuperci
PrinteazaVita cu ciuperci din: slanina, ceapa, usturoi, legume, muschiulet de vita, ulei de masline, pasta de tomate, cimbrisor, sare, vin rosu sec, supa de vita, ciuperci, patrunjel si piper macinat.
- 100 g slanina cu carne pe ea
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura legume pentru supa
- 1,2 muschiulet vita (pulpa)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 fire cimbrisor
- sare
- 500 ml vin rosu sec
- 120 ml supa de vita (cub)
- 250 g ciuperci albe mici
- 1 legatura patrunjel
- piper macinat
Mod de preparare:
Indepărtezi şoriciul, apoi tai slănina în cubuleţe (0,5 cm). Cureţi şi toci mărunt ceapa şi usturoiul, cureţi legumele pentru supă, le speli şi le toci mărunt. Tai carnea în cubuleţe, prăjeşti slănina într-o tigaie în ulei, la foc mic, până se înmoaie. Adaugi carnea şi o prăjeşti bine pe toate părţile. A
daugi pasta de tomate, ceapa, usturoiul, legumele pentru supă şi le fierbi câteva minute împreună. Adaugi frunzele de cimbrişor, condimentezi cu sare şi piper, preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Adaugi în tigaie peste carne vinul şi supa, acoperi, dai la cuptor şi coci circa 2 ore. Cureţi ciupercile, le tai si, cu 15 minute înainte de terminarea coacerii, le adaugi peste mâncare. Ornezi cu frunze de pătrunjel verde.
Vita cu ciuperci
Pofta buna!
O sa incerc si eu vita cu ciuperci