Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Peste la gratar in stil mediteranean
PrinteazaPeste la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi, samburi de pin, masline negre si lamaie.
Ingrediente:
- 4 pesti curatati
- 4 linguri suc de lamaie
- sare
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 2 ardei iuti rosii
- 2 fire rozmarin
- 4 linguri ulei de masline
- 600 g cartofi
- 30 g samburi de pin
- 60 g masline negre fara sambure
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala pestele si se sterge cu prosoape de hartie. Se stropeste cu suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
Se spala patrunelul, se scutura, se rup frunzulitele si se toaca. Firele de patrunjel se asaza in burtile pestilor.
Se curata usturoiul, se toaca. Se taie jumatati ardeii, se curata de seminte si se taie cuburi.
Se spala rozmarinul, se sterge, se rup acele si se toaca. Toate acestea se amesteca impreuna cu patrunelu si ulei, apoi se ung pestii pe dinauntru si pe dinafara.
Se acopera si se lasa 4 ore la frigider, sa se patrunda.
Se curata cartofii, se spala si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare.
Se prajesc samburii de pin si se maruntesc maslinele. Se scot felii de lamaie si se taie cuburi.
Pestele se frige la gratar sau intr-o tigaie – grill 4 minute pe fiecare parte. Se scurg cartofii si se servesc drept garnitura.
Se garniseste cu samburi de pin, masline, felii de lamaie si eventual verdeturi proaspete.
Peste la gratar in stil mediteranean
Pofta buna!
Souvlaki de Pește și Fructe de Mare
Pofta buna!
Pestele la gratar este un deliciu