Foitaj cu mazare
PrinteazaFoitaj cu mazare din: aluat foitaj, cartofi, mazare, ardei gras, oua, seminte de susan, sare, piper si nucsoara.
- 400 g aluat foitaj
- 250 g cartofi
- 250 g mazare congelata
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 oua
- 2 linguri seminte de susan
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi pasezi. Adaugi mazărea decongelată şi scursă, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi două gălbenuşuri. Condimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi omogenizezi bine.
Intinzi aluatul foitaj în dreptunghi, aşezi pe mijloc, pe latura lungă, compoziţia de cartofi şi ungi marginile cu albuş bătut.
Incepi să rulezi şi, pe măsură ce le înfăşori, ungi aluatul cu albuş. Ungi rulada bine cu albuş, o presari cu seminţe de susan, o aşezi pe o tavă în care ai pus hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 30-40 de minute, până devine aurie. O laşi să se răcească, o tai felii şi o serveşti
Foitaj cu mazare
Pofta buna!
Asta e o buna idee