Tartelete cu vanat
PrinteazaTartelete cu vanat
- 18 tartelete coapte din foitaj
- 1,500 kg carne de vînat [iepure, căprioară )
- 1 ceapă
- cimbru
- sare
- piper
- 1 morcov
- 1 1/2 pahar vin
- 3 ouă
- 60 g ulei
- 1/2 lingură făină
- 80 g afumatură
- 2 pahare supă
Mod de preparare:
Un kg din carne se frige cu uleiul, ceapa, morcovul, costiţa, sare şi cu vin. Cînd este gata se scoate carnea şi se taie mărunt.
Din fond se face un sos cu făină, 1 pahar supă, 1 lingură smintină şi piper.
Se amestecă cu carnea şi se umplu tarteletele. Carnea crudă rămasă (500 g) se pisează, se amestecă cu puţin lapte, sare, gălbenuş şi cu albuşul bine bătut şi se pune pe tartelete.
Se dă la cuptor moderat cu 15 minute înainte de a fi servite.
Pofta buna!