Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa
PrinteazaOuă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa
- 12 ouă
- 250 g orez
- 1/2 linguriţă boia iute sau curry
- 1 ceapă
- 1 1/2 l supă
- 30 scoici
- 6 fileuri de anşoa
- 100 g unt
- 30 g făină
- 1 1/2 pahar lapte
- sare
- 50 g capere
Mod de preparare:
Ouale se fierb şi se curăţă.Se face un pilaf din orez, 80 g unt, scoicile spălate, supa, praful curry şi sarea.
Cînd pilaful este gata se intinde pe un platou şi deasupra se pun ouăle încălzite.
Se napează cu un sos alb făcut din unt, făină, lapte şi sare.
Se decorează cu fileurile de anşoa tăiate în lung şi cu caperele.
Pofta buna!